Home

Culturele activiteiten

Huidige expositie

Komende exposities

Vorige exposities

Kunstenaars

Organisatie

Hoe vindt u ons

Info voor nieuwe leden

Exposeren in het Kruithuis
Educatie in het Kruithuis

Atelierroute
Henri Titselaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komende exposities
 

 


The Last Post

Beeld: Yonne van Griendt

Dit is de laatste expositie op locatie het Kruithuis
Daarna duikt STOK elders weer op!

Opening zaterdag 17 november 14.00 uur, te zien t/m 2 december a.s.

Bomzaal - Exposures AFC68-2018

Het 50-jarig jubileum van Fotoclub AFC68 vormt een mooie aanleiding om de favoriete foto’s  van de leden van de club te presenteren in het Kruithuis. De club legt zich erop toe technisch en artistiek goede foto’s te maken, waarmee een verhaal verteld wordt, dat de kijker meeneemt. De leden inspireren elkaar met onderlinge feedback.


Opening zondag 18 november 15.00 uur, te zien t/m 16 december a.s.

Granaatzaal - Spanning

Jan Wijers
Jan Wijers werkt als grafisch vormgever. Hij hanteert een eigen procedé waaruit kleurrijke schalen en vazen voortkomen. De laatste jaren maakt hij ook meer realistische borstbeelden in bescheidener kleuren. In beide vormen legt hij de nodige humor.  

Guus Ong
Mensen en dieren fascineren Guus Ong. Hij verbeeldt hun houdingen en gezichtsuitdrukkingen die een weerslag vormen van hun psychische kwellingen. Uitvergroting en overdrijving tot karikaturale vormen zijn als rode draad zichtbaar in zijn werk. De overeenkomsten tussen mens en dier zijn soms verontrustend.

Kogelzaal – Zonder titel

Carla Hopmans, Yonne van de Griendt-Brand, Martijn van de Griendt,Wix Luijk, Carla Omtzigt, Anna Pieterse, Annelies Stoop.
Van werken met de structuur van gedroogde zeesla tot creaties in gesprek met de aarde. In de woorden van Anna Pieterse: Kijk! Buiten staat, ligt, en hangt mijn inspiratie tot herscheppen. Ik span touw, pluk, voeg toe en laat weg.

Mijnzaal - SaSa8 Saturday Samples

Peter Capiteijns, Shelly Lapré, Wilma Linders, Mirjam van der Meij, Gert Strengholt,Maria de Vet, Eric Wittenberns,  Lennie van Zwam.

Kruitkamer - De taxus van Mondriaan

Theo van der Steen
Theo van der Steen heeft zich laten inspireren door de boom van Mondriaan. Mondriaan verbeeldde een eeuw geleden deze taxus, ook wel venijnboom, via steeds abstractere werken. Van der Steen heeft hierin middels het experiment zijn eigen weg gezocht en kwam hierbij uit dat de intuďtie voor hem leidend is in zijn werk, altijd op zoek naar verrassing.

Stokkamer - A layered journey

Sarah van Rossem
De nietigheid van de mens ten opzichte van de natuur intrigeert Sarah van Rossem. Zij dwaalt tijdens haar reizen graag rond in ruige ongerepte gebieden. In haar werk zoekt zij grenzen op, waar eindigt de fotografie en begint de grafiek?

 

Ter afsluiting van het tijdperk dat Stok in het Kruithuis verbleef is er op 15 december a.s. een Knalfeest. Daarna verder op nieuwe locaties!

         
     
       
 

Volg ons nu ook op Twitter via https://twitter.com/STOKKruithuis
 

 
         
         
         
 
 
 

 

 

   

 

 
         
     
 
 


 

         
         

 

 

 

 

             

 

 


 
 

 

 

 

 

 

 


 

top