Home

Culturele activiteiten

Huidige expositie

Komende exposities

Vorige exposities

Kunstenaars

Organisatie

Hoe vindt u ons

Info voor nieuwe leden

Exposeren in het Kruithuis
Educatie in het Kruithuis

Atelierroute
Henri Titselaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komende exposities

 

Voorspel en meer
20 augustus t/m 17 september


Opening 20 augustus 15.00 uur door Frank van der Loo
Met muziek van Daisy Volleberg en Peter Kailuhuontwerp: Patrick Lijdsman

Voorspel Ben Acket, Sylvy van Bochove, Eyad Dawara, Carla van den Hurk, Frank van der Loo,
Raymond van Ophoven, Wilma Schoonus, Gerard van Selst, Marianne van den Wijngaard

De Beleving Emy van Geel, Judith Kielman

The Depth01 Jeroen Buissink

Symbolen Jac Kapteijns, Geertje Kapteijns

KuBra Marion van Bergen, Bets van Boxel, Mirjam Hopman,
Bea Key, Ruth van de Pol, Franca Schuurmans


In de aanloop naar de Kunstnacht onder de noemer Vreemdgaan, is in het Kruithuis nu al de expositie Voorspel te zien. Diverse kunstenaars bieden met Voorspel een opwarmertje voor de grote manifestatie in de Kaaihallen op de Tramkade tijdens de Kunstnacht op 30 september.

Naast Voorspel kent deze tentoonstelling enkele deelexposities elk onder een eigen naam. Deze laten een breed scala aan kunst zien zoals deze gemaakt wordt in ĺs-Hertogenbosch en omliggende regio. Om op de hoogte te zijn van wat er leeft in de verbeelding van Brabant bezoekt u Voorspel en meer.

In De Beleving neemt Emy van Geel de kijker mee in haar beleving. Zij doet dit middels schilderijen in kleur en in abstract-natuurlijke vormen. Elk werk roept de eigen beleving van de toeschouwer op.

The Depth 01 is een kleine selectie blauwe werken, die ons terugbrengt naar de primordiale wateren, waarin zich het leven langzaam heeft ontwikkeld. De beelden geven een reflectie op waar we eigenlijk vandaan komen en waar we voornamelijk uit bestaan.

Symbolen is een duo-expositie van twee generaties. Behuizing, beschutting en beweging vormden de uitgangspunten van Jac Kapteijns (1949) voor de ruimtelijke vormen op deze expositie. Geertje Kapteijns (1980) wordt geraakt door beelden van vroeger die associaties opwekken van onschuld en na´viteit, verloren idealisme en vergankelijkheid.

Bea Key van KuBra raakt ge´nspireerd door haar reizen en met name door de structuren van de aarde. Deze vertaalt ze in vorm en kleur op doek of paneel. Franca Schuurmans werkt met klei. Een vakantie is zuid Afrika inspireerde haar om vrouwenfiguren te maken met hun trotse houding en onderlinge vriendschappen. Bets van Boxtel schildert realistische portretten. Ook de andere deelnemende kunstenaars van KuBra presenteren hun werk vanuit hun eigen bron van inspiratie.

 

 

 

 

 

 

 

top