Home

Culturele activiteiten

Huidige expositie

Komende exposities

Vorige exposities

Kunstenaars

Organisatie

Hoe vindt u ons

Info voor nieuwe leden

Exposeren in het Kruithuis
Educatie in het Kruithuis

Atelierroute
Henri Titselaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komende exposities
 

 

Nieuwe exposities vanaf 29 april 2018
Zichtlijnen en meer

Opening 29 april 15.00 uurOntwerp: Patrick Lijdsman

Bomzaal Ė Zichtlijnen
Groep Ravenstein: Aris Engel, Bart Lebesque, Kerstin Menge, Maarten Luijk, Rick Duijs, Willem van Wanrooij
Klik hier voor een filmpje van de deelnemers aan Zichtlijnen.


Granaatzaal Ė Uit verbeelding
Hans van Gerwen, Wim Lemmens

Hans van Gerwen is edelsmid en maakt naast werk van edelmetalen ook combinaties met
moderne materialen. Hij ontwerpt sieraden, objecten en ruimtelijke kunstwerken. In zijn werk
smelten kunst en ambacht samen.

Wim Lemmens is zowel beeldhouwer als schilder. Hij werkt  bij voorkeur met natuurlijke materialen zoals graniet, hardsteen en marmer. Zijn werk staat in nauw contact met de elementen. In zijn beelden benadrukt hij de eigenheid van het materiaal en de tegenstelling tussen grof bewerkte en gladde vlakken.

Lontzaal
Loes Kagenaar, Inge van der Loed, Rietje H. Huijser

Loes Kagenaar verbleef veel in verre oorden in AziŽ en Afrika. De opgedane indrukken verwerkt zij in haar beelden. Die roepen vaak een authentieke sfeer op van rust en stilte. Zij wil met haar werk iets losmaken bij de bezoeker.

Inge van der Vloed is beeldhouwer. De weerstand van hardsteen waarmee ze werkt en het bijbehorende trage werktempo vindt ze prettig. Het maakproces betekent voor haar een balans vinden tussen de vorm die ze in gedachten heeft en het karakter van de steen in zijn waarde laten.

Het werk van Rietje H. Huijser is tijdloos, ontdaan van alle franje en teruggebracht tot de essentie: liefde en communicatie tussen mensen. Haar taal is het beeld. Woorden schieten meestal tekort. In het beeld kan zij laten zien wat haar bezighoudt en dat is eigenlijk heel eenvoudig: het leven zelf. In haar werk zoekt zij altijd iets bijzonders wat haar model typeert, een levendige natuurlijke ongekunsteldheid.

Kanonzaal en Yogazaal
Daisy karthaus en Jasper Mikkers

Daisy Karthaus houdt van kinds af aan van tekenen en schilderen. Deze passie kon zij ook kwijt in haar werk in een glasatelier. Ze
maakt nu olieverfschilderijen en aquarellen. Samen met haar partner Jasper Mikkers vervaardigde ze een dichtbundel die onlangs verscheen. Mikkers schreef de gedichten met de hand, Karthaus voegde er haar afbeeldingen aan toe.

Kogelzaal - Deelgenoten
Terra Art Projects: Sylvia Essenberg, Verolique Jacobse en Michel Verhoef

De grote inspiratiebronnen van Sylvia Essenberg zijn contrasten en de kwetsbaarheid van mensen, dieren en onze natuur. Sylvia werkt met gemengde technieken en epoxy. Met haar werk legt zij momenten van verwarring en emotie vast.

De schilderijen van Verolique Jacobse zijn een reflectie van persoonlijke indrukken op het landschappelijke. Met haar werk wil zij de schoonheid van landschappen zichtbaar maken. Langer stilstaan bij een schilderij en meer dan oppervlakkig kijken is wat zij beoogt. 

Michel Verhoef wil de beschouwer deelgenoot maken van de emoties waarvan we ons vaak niet eens meer bewust zijn. Het podium is de straatfotografie. Met name de communicatie tussen bekenden vertellen iets over verstandhoudingen. Daarnaast probeert hij ook het gevoel te vangen van de solitaire mens.

Kruitkamer, Stokkamer Ė Boven en onder de zeespiegel
Gerry Miles

Gerry Miles staat bekend om zijn nauwkeurige tekenwerk, waarbij hij ook gebruikmaakt van toon en contrast om sfeer in zijn landschappen te creŽren. Ook werkt hij graag met ingetogen tertiaire kleuren om subtiele harmonieŽn te scheppen. Zijn woonplaats Sint Michielsgestel en de eilanden Texel en Terschelling vormen goede inspiratie voor zijn werk.

Mijnzaal
Lidwien van Noorden

Lidwien van Noorden wil niet zozeer de zichtbare werkelijkheid in beeld brengen, maar ervaringen en gedachten vormgeven. Haar werk is soms grof, soms verfijnd, soms conceptueel. Zij vergelijkt het scheppingsproces met intuÔtief denken in diverse materialen. Zowel actuele, wereldse themaís als persoonlijke mijmeringen staan centraal in haar werk.

   
Hans van Gerwen   Bart Lebesque   Lidwien van Noorden

         
         

Volg ons nu ook op Twitter via https://twitter.com/STOKKruithuis
 

 

             

 

 


 
 

 

 

 

 

 

 


 

top